(H)eerlijk koken


In deze cursus maken we met verschillende basisingrediënten, snel en simpel, een gezonde maaltijd. Geen pakjes en zakjes, maar met (h)eerlijke verse seizoensgroenten en fruit, zorgen we dat er een smakelijke maaltijd op tafel komt. We doen dit met bekende en onbekende soorten. Ook leer je hoe je, door de ene dag meer te koken, de volgende dag snel een volwaardige, smakelijke en gezonde maaltijd op tafel zet en meer handige kooktrucs.

Cursus

45,-

  • 4,5 uur
  • en samen eten

Inhoud van de cursus

Voor de (beginnende) koker, die wel weet hoe je een ei kookt en graag meer wil kunnen en iedereen die houdt van (H)eerlijk vers eten en zich afvraagt hoe je dit goed en makkelijk klaar kunt maken.

Je kookt met bekende en onbekende verschillende soorten groenten. Zoals boerenkool, wortel en ui en vergeten groenten als eeuwige moes, pastinaak, aardpeer, en…... Je proeft allerlei soorten bessen en andere fruit en leert hoe je die verwerkt tot heerlijke desserts en sauzen. We maken bijvoorbeeld. een stoofpot, bakken groenten in de oven, of maken rijke groentetaarten. Je leer smaken herkennen en waar je de verse producten lekker in kunt gebruiken en mee kunt combineren. Het gaat over kooktijden, mondgevoel en hoe je de dingen er mooi uit kunt laten zien, want het oog wil ook wat. En daarna smullen we van wat we met elkaar hebben gemaakt. (H)eerlijk!

In de lessen leer je o.a.:
- verschillende groenten herkennen en hoe ze smaken,
- welke groenten goed met elkaar combineren en wat minder goed samen in de pan wil,
- verschillende recepten maken van A tot Z,
- hoe je makkelijk voor twee dagen eten klaar kunt maken met minder inspanning.

Informatie over onze werkwijze

Bij al ons aanbod verbinden we theorie en praktijk aan elkaar en gaan we uit van de principes van de permacultuur. Wil je meer weten over de werkwijze, kijk dan hier.
Deel dit met vrienden of kennissen

Resultaat

  • Je herkent diverse vergeten groenten en kent hun smaak.
  • Je kunt snel een aantal verrassende basismaaltijden klaar maken.
  • Je hebt een reader met een aantal recepten van (H)eerlijke soepen, hoofdmaaltijden en toetjes.