(H)eerlijk verdiepen


Ben je op zoek naar: inspiratie, nieuwe tuinideeën op natuurlijk basis? Dan is dit je KANS. Deze uitdagende cursus gaat over: het vergroten van biodiversiteit in de eigen (moes)tuin/ omgeving, samen werken met de Natuur, het bodemleven stimuleren, minder doen en toch meer opbrengst hebben.

Cursus

65,-

  • 8 lesuren inclusief soep

Inhoud van de cursus

Deze cursus is geschikt voor tuiniers die de basiscursus (h)eerlijk moestuinieren hebben gevolgd en voor iedereen die de beginselen van permacultuur kent en toepast.

(H)eerlijk verdiepen gaat over samenwerken met de kracht van de Natuur.Het eerste theorieblok gaat over observeren en je verdiepen in wat je waarneemt in en op de bodem van je tuin. Wat is het belang van humus voor de bodem, wat is het nut van de aanwezigheid van (plaag)beesten, welke natuurlijke middelen zet je in om meer biodiversiteit te krijgen? In het tweede theorieblok gaan we in op de effecten van verschillende teeltmethoden op de bodem en de worteling van planten in de bodem. Je leert hoe je door het inzetten van de Natuurkracht gezonde en weerbare gewassen kunt opkweken in jouw tuin of op je balkon.

In de lessen leer je o.a.:
- hoe je de principes van permacultuur verder kunt toepassen,
- wat humus is,
- het nut van schimmels en bacteriën in je tuin,
- hoe je door het inzetten van de Natuurkracht gezonde en weerbare gewassen kunt kweken, overal,
- welke teeltmethode bij jou past.

Informatie over werkwijze

Tijdens deze lessen wordt gebruik gemaakt van korte filmpjes en verbinden we theorie en praktijk aan elkaar. Er is ruimte voor de uitwisseling van eigen ervaringen van cursisten. Juist omdat leren van en door elkaar één van de principes van permacultuur is. Veel zien, voelen, ruiken en proeven dus. Wil je meer weten over de werkwijze, kijk danhier.
Deel dit met vrienden of kennissen

Resultaat

  • Je weet veel meer over de bodem en het indrukwekkende leven wat zich daarin afspeelt.
  • Nieuwe inzichten, bijvoorbeeld ten aanzien van het combineren van planten, zorgen voor meer opbrengst van je tuin en vergroot je tuinplezier.
  • Leuke contacten met nieuwe tuinvrienden en vriendinnen.
  • Tijdens de praktijkdag worden planten en zaden geruild. Een mooie kans om de biodiversiteit van je tuin te vergroten.