Wildplukken

 
Er zijn veel eetbare planten en bomen in onze directe omgeving, waar wij vaak gedachteloos aan voorbij lopen en vaak als onkruid betitelen! Toch vrolijken ze je salade op, je kunt er soep van koken, ze zijn super gezond, heel smakelijk én GRATIS!
 

Paardenbloem, kweeappeltjes,
goudsbloemen, oost-indische kers, blad van de lindeboom en
meidoorn kun je allemaal eten, echt!

Tijdens de speurtocht, zoek je met gids Anastasia Limareva, naar alles wat eetbaar is onderweg. Zij vertelt welk deel van de plant of boom je kunt eten en in welke periode van het jaar. Bijvoorbeeld dat het blad van de linde heel smakelijk is om te eten in mei, daarna wordt het taaier. Anastasia’s passie voor eetbaar groen is begonnen in de tuin van haar oma in Oekraïne.

De kleinkinderen hebben de taak om ‘s avonds de moestuin te bewateren. En zij worden ingezet om…. het onkruid te wieden! Pas in Nederland heeft zij geleerd dat onkruid lekker is, dat het vol zit met bijzondere vitaminen, mineralen en andere stoffen. En dat onkruid het op dit gebied wint van heel wat andere groentes die in de supermarkt liggen.


Tijdens de wildpluk krijg je;
antwoord op je vragen, oog voor het herkennen
van eetbaar (on)kruid en je leert welk deel eetbaar is.

We verzamelen tijdens de tocht verschillende soorten “onkruiden” en verwerken ze daarna in een lekkere lunch op de workshoplocatie.

Een lunch die je later ook aan anderen kunt voorzetten. Bijna het hele jaar door zijn er eetbare planten en bomen te vinden in je directe omgeving. Deze tochten vinden dan ook in verschillende maanden van het jaar plaats. Houd voor de volgende data de website en nieuwsbrief in de gaten.

Kosten: 35,-
Plaats: 8 april van 16.30-20.30 uur in Leeuwarden,
22 mei van 10.00 uur tot 14.00 uur in Joure.
Grootte: 8 tot 20 personen
Gids: Anastasia Limareva
Activiteit is ook aan te vragen voor een eigen groep.

Wil je ook wildplukken?


Meld je aan!