Tuinontwerp

Weet jij (deels) wat je wilt met je tuin, maar krijg je het niet op papier? Of wil je een eetbare tuin, maar heb je geen idee hoe je dat aanpakt? Roeach ontwerpt met passie en plezier jouw tuin.
We gebruiken jouw ideeën, komen met nieuwe mogelijkheden en laten je zien wat wel en niet handig is. Het resultaat: "jouw tuin om op te eten".

Eerste gesprek

gratis

Ongeveer een uur.

Roeach ontwerpt “tuinen om op te eten”.


Roeach ontwerpt “eetbare” tuinen omdat eten uit je eigen tuin, lekker en handig is, goed voor het milieu en ook nog eens mooi om te zien. Onder andere door het kiezen van bijzondere planten als eeuwige moes, de kardoen of bijvoorbeeld de zoete aardappel krijgt je tuin een Natuurlijke en bijzondere uitstraling. We gebruiken zoveel mogelijk duurzame en/of natuurlijke materialen voor de bestrating, bakken of pergola. In plaats van grind kunnen ook andere natuurlijke materialen worden gebruikt.

Zon en schaduwplekken, grondsoort, hoogteverschillen, water aan- en afvoer zijn de basis van de ontwerpen die Roeach maakt. Meewerken met de Natuur geeft een hoop plezier en de tuin gedijt er goed op.
De verschillende onderdelen in het ontwerpen hebben vaak verschillende functies. Een verhoogde plantenbak kan bijvoorbeeld tegelijkertijd de functies: windkering, afwisseling van houding hebben en er kunnen andere soorten planten groeien als in de volle grond.


Eet je tuin, zonder gedoe
en met veel plezier!

In het eerste gesprek bekijken we je tuin en bespreken wat jouw wensen en ideeën zijn. Voor een geslaagd tuinontwerp is het belangrijk om te weten wat je met je tuin wilt. Veel of weinig onderhoud, veel ruimte of juist veel beschutte hoekjes, meteen al grote planten of wil je de tuin zien groeien?

Janet of Tine vertelt wat zij voor mogelijkheden ziet voor; de inrichting, zithoek en de verschillende, eetbare planten om te horen welke ideeën je aanspreken. Zo mogelijk geven we je na dit eerste gesprek een indicatie van de kosten van een tuinontwerp. Als je met Roeach verder wilt, dan wordt er een ontwerp op hoofdlijnen gemaakt, op basis van je wensen uit het eerste gesprek.

Dit ontwerp wordt in het tweede gesprek door gesproken. Het gaat over de grote lijnen van het ontwerp zoals; de plaats van paden, zitplekken, plek van bomen enz. Ook wordt er al een idee gegeven van de beplanting. Daarna worden de eventuele veranderingen aan gebracht en wordt er een definitief beplantingsplan gemaakt. Je tuinontwerp is klaar om uit te voeren.