De aarde vruchtbaar maken


De grond van je moestuin is de basis van al je werk! De aarde, ook jouw tuin, vraagt om zo natuurlijk mogelijke middelen, in de juiste hoeveelheid en verhouding. En dat is makkelijker dan je denkt! Hoe je de aarde makkelijk, natuurlijk en met plezier vruchtbaar kunt houden, daarover gaat deze workshop.

Workshop

40,-

  • 4 lesuren

Inhoud van de workshop

Iedereen die zorg koestert voor en om de aarde en wil weten wat de meeste natuurlijke manier is om de aarde te voeden en de eigen tuin vruchtbaar te houden.

Veel mensen denken dat kunstmest strooien de beste manier is om planten, bomen en struiken goed te laten groeien. Kunstmest bestaat immers in allerlei soorten? Toch heeft de aarde liever natuurlijk voedingsstoffen. In de workshop wordt onder andere in gegaan op: welke grondsoorten er zijn, hoe je ze herkent en welke voedingstoffen erbij passen en wat dit betekent voor de groenten die je wilt verbouwen. We bekijken de meegebrachte eigen grond, ruiken, voelen en proeven de verschillen. Er wordt verteld hoe je het bodemleven op je tuin kunt steunen door met de natuur mee te werken. We hebben het over welke soorten groenten veel en welke minder eisen stellen aan de hoeveelheid voedingsstoffen in de grond. Hoe je hierin kunt voorzien door de bodem bedekt te houden en vooral door niet te spitten!

In de workshop leer je o.a.:
- grond uit je tuin beoordelen
- hoe jij je grond kunt verbeteren
- wat mulchen is
- welke gewassen je met succes op je tuin kunt kweken

Informatie over onze werkwijze

Theorie en praktijk zijn bij ons even belangrijk en krijgen daarom in elke cursus of workshop even veel plek. Wilt u meer weten over onze werkwijze kijk dan hier.
Deel dit met vrienden of kennissen

Resultaat

  • Je leert meewerken met de natuur, waardoor tuinwerk veel lichter en leuker wordt
  • Je weet elke grondsoorten er zijn en welke grondsoort jij op je tuin hebt
  • Je weet op welke manieren je jouw grond het beste kunt voeden met natuurlijke middelen
  • Je weet welke groenten het van nature goed zullen doen op jouw grond