Groentebed maken


Lijkt het je leuk om je eigen moestuin(tje) te hebben? Wil je graag eenvoudig beginnen, zonder al teveel werk? Dan is dit je kans! Wij nemen je stap voor stap mee om je eerste groentebed te maken.

Workshop

45,-

  • 5 lesuren. Inclusief lunch

Inhoud van de workshop

Iedereen die nieuwsgierig is naar natuurlijk tuinieren in de praktijk. Ook geschikt voor mensen die al een moestuin hebben en deze willen uitbreiden zonder veel spitten.

Je leert, in theorie én praktijk, hoe je in een hand omdraai, een nieuw groentebed maakt. Gras en/of onkruid maken plaats voor; aardbeien, tuinbonen, sla of............ Je leert hoe je de aarde vruchtbaar maakt met hulp van de kracht van de natuur. De invloed van het bodemleven, wormen, water en zonlicht komen aan bod en ook hoe je met veel plezier in je tuin werkt. Tijdens deze workshop ontmoet je tuinliefhebbers, met mooie verhalen en interessante vragen. Samen lachen, lekker eten en drinken en tuinproblemen oplossen. Want permacultuur gaat over: samen leven, met de natuur en de weelde delen.

In de workshop leer je o.a.:
- anders kijken naar je tuin
- zonder spitten een nieuw groentebed maken
- het bodemleven op waarde schatten
- de kracht van de Natuur gebruiken

Informatie over onze werkwijze

Bij al ons aanbod verbinden we theorie en praktijk aan elkaar en gaan we uit van de principes van de permacultuur. Wil je meer weten over de werkwijze, kijk dan hier..

Deze workshop kan ook bij u op locatie worden verzorgd. Dan is het belangrijk dat er een binnenruimte is waar aan minimaal 8 en max. 16 personen theorieles kan worden gegeven. Verder is er een stukje grond van 4 x 1,20 meter nodig voor 8 personen en 2x deze grootte voor 16 personen. Bij een workshop op locatie zorgt u voor: de locatie binnen en buiten, de lunch, koffie en thee. .

Deel dit met vrienden of kennissen

Resultaat

  • Je weet hoe je in jouw situatie, in een handomdraai, een nieuw groentebed kunt maken.
  • Je kunt een gunstige plek uitkiezen voor jouw groentebed en weet welke materialen je nodig hebt.
  • Je hebt op de Perma-tuin je eerste praktische ervaring opgedaan en weet waar je op moet letten tijdens het aanleggen van een nieuw groentebed.
  • Je weet hoe je de aarde en groenten moet verzorgen op dit groentebed.