Kruidenspiraal aanleggen


Eén van de principes van permacultuur is het werken met randen en ronde lijnen om meer diversiteit en hoekjes te maken in de tuin. De spiraalvorm is hiervan de ultieme vorm. De spiraal zie je terug in veel planten en verschijnselen in de natuur, bijvoorbeeld de stroomlijn van een draaikolk. Deze vorm biedt voordelen en wordt veel gebruikt in de permacultuurontwerpen. Voor kruiden of aardbeien of…

Workshop

45,-

  • 5 lesuren. inclusief lunch

Inhoud van de workshop

Iedereen die houdt van mooie vormen en iets nieuws wil aanleggen in de tuin.

In de workshop wordt onder andere in gegaan op: wat het voordeel is van deze vorm, welke impact een niche heeft op het plantenleven, welke planten er goed gedijen in deze vorm. En praktisch over welke ondergrond het beste is, hoe je een fundering aan kunt leggen, met welke materialen je het opbouwt en vult enz.

In de workshop leer je o.a.:
- welke materialen geschikt zijn om te gebruiken
- welke kruiden en planten geschikt zijn om te planten
- de verschillende ‘microklimaten’ in de spiraal te benutten
- een ‘mini – kruidenspiraal’ bouwen

Informatie over onze werkwijze

Theorie en praktijk zijn bij ons even belangrijk en krijgen daarom in elke cursus of workshop even veel plek. Wil je meer weten over onze werkwijze kijk dan hier.
Deel dit met vrienden of kennissen

Resultaat

  • Als je wilt, kun je meteen aan de slag met het maken van een spiraal als je genoeg materiaal hebt verzameld. Je krijgt een duidelijke werkbeschrijving mee naar huis.
  • Je kent de voordelen van het gebruik van de spiraalvorm in je tuin.
  • Je weet de juiste afmeting en voor welke planten het geschikt is en waar ze het beste kunnen staan in de spiraal.