Oogsten & Bewaren


Heerlijk hé al die groenten, fruit, bessen en kruiden in de zomer! Maar dan? Er is soms een enorme overvloed, die (bijna) te veel is. Over wanneer en hoe je oogst en vooral op welke manieren je de verschillende soorten bewaard, gaat deze workshop.

Workshop

40,-

  • 4 lesuren. Inclusief soep.

Inhoud van de workshop

Iedereen die een overvloed aan oogst van groente, fruit en kruiden heeft en dit graag zonder koelkast wil bewaren voor de winter.

In de workshop wordt onder andere in gegaan op: op welk moment kun je het beste de groenten, fruit en kruiden oogsten om ze zo lang mogelijk goed te kunnen bewaren. En hoe bewaar je ze? Oude technieken en methoden waren zo gek nog niet.

In de workshop leer je o.a.:
- hoe je op een duurzame en efficiënte manier je oogst kunt bewaren
- met plezier hiermee bezig kunt zijn
- hoe je lang plezier kunt hebben van je kostbare oogst

Informatie over onze werkwijze

Theorie en praktijk zijn bij ons even belangrijk en krijgen daarom in elke cursus of workshop even veel plek. Meer weten klik hier.


Deel dit met vrienden of kennissen

Resultaat

  • Je weet van een aantal soorten groenten, kruiden en fruit wat de beste tijd is om ze te oogsten, zodat ze geschikt zijn om goed te bewaren
  • Je kent verschillende bewaartechnieken en weet waar je tijdens de bewaartijd op moet letten
  • Je kunt thuis meteen starten met het verzamelen van materialen om je oogst in te bewaren zodat je er klaar voor bent als het zover is