Tuin winterklaar maken


Het najaar is de tijd om je tuin voor te bereiden op de winter en dat zo te doen dat je in het voorjaar meteen aan de slag kunt. Wil jij ook meteen aan de slag op je tuin tijdens de eerste mooie voorjaarsdag, maar niet weet hoe je dat voor elkaar krijgt ? Dan is deze workshop wat voor jou. Je leert wat je in het najaar doet om helemaal klaar te zijn voor een vlotte start in het voorjaar.

Workshop

45,-

  • 5 lesuren. Inclusief lunch.

Inhoud van de workshop

Voor tuinders die in de winter niet kunnen wachten om aan het nieuwe seizoen te beginnen, maar nog niet weten hoe ze dit het handigste en makkelijkste kunnen doen. Enige kennis over tuinieren en permacultuur is noodzakelijk.

In deze workshop gaan we stap voor stap door de theorie en de praktijk hoe je jouw tuin voorbereidt op de winter en vooral het nieuwe groeiseizoen. We gaan in op wat belangrijk is om wel en niet te doen in het najaar, welke voedingsstoffen voeg je wanneer toe en hoe? Ook komt aan de orde welke planten je wel en niet laat staan op de tuin en waarom. We bespreken welk mulchmateriaal belangrijk is in de winter en waar kun je het vinden. En we hebben het over de functie en rol van groenbemesters door het seizoen heen.

Door deze doordachte voorbereiding wordt je in het voorjaar beloond met vruchtbare aarde die klaar is om ingezaaid en ingeplant te worden.

In de workshop leer je o.a.:
- hoe jij je tuin beschermt tegen winterweer,
- ontdekken hoe rijk het bodemleven is,
- welke planten goed kunnen overwinteren,
- wat je in oktober nog kunt zaaien,

Informatie over onze werkwijze

Theorie en praktijk zijn bij ons even belangrijk en krijgen daarom in elke cursus of workshop even veel plek. Wil je meer weten over onze werkwijze kijk dan hier.
Deel dit met vrienden of kennissen

Resultaat

  • Je hebt in de praktijk gezien en ervaren hoe je de tuin winterklaar maakt zodat je thuis meteen aan de slag kunt.
  • Je weet elke gewassen je in het najaar opruimt en wat je laat staan.
  • Je weet welke voedingstoffen je in het najaar toevoegt , hoeveel en hoe.
  • Je weet welke groenbemesters je waarvoor gebruikt en wanneer.
  • Je een intensieve en leuke dag gehad met andere tuinders.