Zaaien


Zaden zijn van nature voorgeprogrammeerd om te ontkiemen, kijk maar naar de zaden van de zogenaamde onkruiden. Ze schieten overal omhoog, ook waar jij dat niet wilt. Over wat een zaadje nodig heeft, naast geduld van de zaaier, gaat deze workshop zaaien. Zaaien kun je ook nog heel goed doen in juni, juli en zelfs augustus. Dan eet je nog langer uit eigen tuin.

Workshop

45,-

  • 5 lesuren. Inclusief lunch.

Inhoud van de workshop

Deze workshop start bij het zaad en de kiemkracht daarvan. Verder wordt er ingegaan op de grondsoorten en de “eisen” die het zaad stelt aan een zaaibed. Er wordt verteld en getoond wat de manieren van zaaien zijn. En natuurlijk doe je dat zelf in de praktijk.
Ook gaan we in op welke combinaties van zaden elkaar versterken en welke soorten je juist beter niet naast elkaar kunt zetten. Zo doen wortel en ui het juist erg goed in elkaars aanwezigheid. We hebben het over observeren als belangrijk onderdeel van tuinieren en tot in welke maand kun je eigenlijk nog zaaien.

In de workshop leer je o.a.:
- hoe je zaden (van klein tot groot) succesvol kunt zaaien,
- een zaaibed maken,
- over de zaai- en plantafstanden,
- de maanden waarin je goed kunt zaaien
- wat verspenen is en hoe je dat doet.

Informatie over onze werkwijze

Theorie en praktijk zijn bij ons even belangrijk en krijgen daarom in elke cursus of workshop even veel plek. Wil je meer weten over onze werkwijze kijk dan hier.
Deel dit met vrienden of kennissen

Resultaat

  • Je weet welke groenten het waarschijnlijk goed doen op jouw grond.
  • Je weet hoe je een groentebed klaar maakt om in te zaaien of zaailingen in te zetten.
  • Je herkent de verschillende stadia van de zaailing.
  • Je hebt een idee welke planten graag in elkaars nabijheid staan.