De volgende ronde


In deze korte cursus wordt er praktisch en dieper in gegaan op een aantal onderwerpen uit de basiscursus (H)eerlijk moestuinieren. Zoals: het belang van het bodemleven, welke soorten regenwormen zijn er en wat doen ze? Hierdoor wordt oude kennis geactualiseerd en aangevuld en ga je weer makkelijker aan de slag op je tuin.

Cursus

40,-

  • 3,5 lesuur

Inhoud van de cursus

Deze korte cursus van 2 avonden is zeer geschikt voor oud-cursisten en voor mensen die bekend zijn met de uitgangspunten van de permacultuur.

We gaan het hebben over compost, voeden van de aarde, het insectenleven en de regenwormen op je tuin. Met de cursisten deel je ervaringen over bijvoorbeeld: je observaties, zaaien, wieden en oogsten. Wat zijn de struikelblokken en successen geweest? En vooral hoe ga je nu verder?

In de lessen leer je o.a.:
- bewust stil te staan bij jouw mogelijkheden en die van je moestuin, op basis van wat er nu is
- wat goed gegaan is, verder verbeteren
- dat wat tegen is gevallen te analyseren en er praktische verbeteringen voor te bedenken

Informatie over onze werkwijze

Tussen de 2 theorieavonden door maak je, je teeltplan voor 2016. Als je dit een week voor de 2e lesavond inlevert, krijg je dit plan, voorzien van aanvullingen en tips op de 2e avond terug. Kortom: we gaan actief aan de slag met de verschillende ervaringen en de nieuwe kennis en kijken vooruit naar het nieuwe seizoen. Na deze cursus ben je klaar voor het nieuwe groeiseizoen. Bij al ons aanbod verbinden we theorie en praktijk aan elkaar en gaan we uit van de principes van de permacultuur. Wil je meer weten over de werkwijze, kijk dan hier.
Deel dit met vrienden of kennissen


Resultaat

  • Na afloop van ‘de volgende ronde’ ben jij klaar voor het nieuwe groeiseizoen.
  • Je hebt nieuwe ideeën om toe te passen in je tuin om zo de vruchtbaarheid en daarmee de opbrengst te verbeteren.
  • Nieuwe rondes, nieuwe kansen! Mmmmmm wat smaakt er beter dan voedsel uit je eigen tuin? Niets toch??