Ho! net in de Kliko voor Joure/ Scharsterbrug

Beste mede inwoner van Joure,

Doe ook mee met de campagne Ho! Net yn ‘e Kliko!

Momenteel is deze campagne in Joure en Scharsterbrug in volle gang. De campagne richt zich op het beter scheiden van afval.

Op dit moment wordt er 63% van het huisafval verkeerd weggegooid. Het overgrote deel van het verkeerd weggegooide afval bestaat uit GFT en papier. Maar ook gaat het om verpakkingsglas, textiel, elektrische apparaten en klein chemisch afval.

Waarom?

Wij vinden het zonde dat al die waardevolle grondstoffen zo de verbrandingsoven ingaan. Hierdoor kunnen de grondstoffen niet meer gerecycled worden. Zonde van de grondstoffen en zonde van het geld. Bovendien moeten we hiervoor betalen. Daar willen wij graag samen met zoveel mogelijk inwoners van Joure en Scharsterbrug iets aan doen!

Doe mee!

Help jezelf en het milieu door deze 6 soorten afval niet in de grijze container te gooien. Houd ze apart en zorg dat ze terecht komen op plekken waar ze gescheiden worden ingezameld. Goed voor jezelf en voor de generaties na jou!

Hoe werkt het?
Inwoners die zich aanmelden krijgen een sticker voor op hun grijze container. Hierop staan de 6 afvalsoorten die NIETin deze container thuis horen. Daarnaast krijg je in de loop van het campagnejaar af en toe nieuwsbrieven met acties en handige tips over de verschillende afvalsoorten.

Wat levert meedoen op?
Een schonere toekomst, beter hergebruik van grondstoffen, lagere afvalkosten en een goed gevoel!

En ……. misschien ook een prijs t.w.v. € 20,-. Tijdens de campagne trekken wij 6 keer twee deelnemers. Voorwaarde is wel dat je de campagnesticker ook echt op je container hebt geplakt.

Hoe kun je je aanmelden? 

Aanmelden kan door een mail te sturen naar joure@honetynekliko.frlof doe een briefje met naam, post- en mailadres in de brievenbus op Skûtsje 16 Aof Kajút 29in Joure. De sticker en een informatiebrief worden dan thuis bezorgd. Vraag ook je buren, vrienden, clubgenoten of familie om aan deze campagne mee te doen. Alleen samen kunnen we 25% afvalvermindering halen!

Hartelijke groet, campagneteam Ho! Net yn ‘e Kliko! Joure

———————————————————————————–

Ho! Net yn ’e Kliko! Ja, ik doch mei

Naam …………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Adres …………………………………………………………………………………………………………………..………………………………

E-mail ………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel bericht