Workshops en lezingen

Wil je meer weten over de zadenbibliotheek of over zaaien? Dan ben je hier op de goede plek.  De zadenbieb geeft informatieve workshops zaaien, voor jong en oud.
Ook komen we graag vertellen over hoe een zadenbibliotheek werkt en wat moet je doen als je er zelf een op wilt zetten. 

150

verschillende zaden in de bibliotheek

Workshop zaaien!

Hoe moet je eigenlijk zaaien, wat zaai je wanneer, wat zaai je eerst binnen op je vensterbank en welke zaden kunnen direct buiten in de koude grond? Dit en nog veel meer leer je tijdens de workshop zaaien die door de zadenbibliotheek wordt gegeven. Leuk om samen met je (klein)kind te doen! Want het zaaien wordt in de praktijk gedaan en wat er is gezaaid mag mee naar huis.

De zadenbibliotheek organiseert weer workshops zaaien in 2019. Via facebook en via de nieuwsbrief worden de data bekend gemaakt.

Voor de groepen 1 tot en met 5 van de basisschool worden zaailessen georganiseerd via andere organisaties. Houdt hiervoor de websites van “Groen doen” en “Pingo en Pet” in de gaten.
Maakt jouw school geen gebruik van deze platforms en wil je de schoolkinderen wel een zaailes aanbieden, neem dan contact met ons op.

Lezing over de zadenbibliotheek

We geven graag informatie over de zadenbibliotheek! Wil je dit in jouw dorp, stad of je vereniging? Neem dan contact met ons op.

In een korte presentatie, van ongeveer een half uur, vertellen we over het ontstaan, nut én NOODZAAK van de zadenbibliotheek.  We kunnen een deel van de zaden meenemen, zodat er meteen geleend, geruild en toegevoegd kan worden.

Wil je met een groep mensen in jullie dorp of stad starten met een eigen zadenbibliotheek? Ook daarover komen we graag praten. Je mag bij de opzet van de eigen zadenbieb gebruik maken van onze kennis, logo’s en info.

Belangstelling? Mail of bel ons.

In de onderstaande rubrieken vind je de soorten zaden waar er nu genoeg van zijn in de zadenbieb om weer uit te lenen. Nu meestal alleen nog met een foto/ logo.

In de loop van de komende maanden wordt elke foto/ logo voorzien van informatie over: de plant, de tijd van zaaien, bloeien, oogsten enzovoort. Het gaat worden zoals je kunt zien bij de citroenkomkommer, in de rubriek vruchtgewassen.
                                                 Het gaat nog even duren voordat alles erop staat, maar het komt!

In Joure en Leeuwarden vind je zadenbibliotheken.

Joure

Zelfbediening tijdens openingstijden.

Bibliotheek Joure
de Merk 31
8501 AN

Leeuwarden

Zelfbediening tijdens openingstijden.

Voel je goed centrum
Links, in trappenhuis

Fonteinland
78913 CZ Leeuwarden

Leeuwarden

Zelfbediening tijdens openingstijden.

Dbieb
In de werkplaats, 1e verdieping
Blokhuisplein 40
8911 LJ Leeuwarden