Workshops en lezingen

Wil je meer weten over de zadenbibliotheek of over zaaien? Dan ben je hier op de goede plek. De zadenbieb geeft informatieve workshops zaaien, voor jong en oud. In elk geval in Fryslân. Soms ook in andere provincies.

185

verschillende zaden in de bibliotheek

Workshop zaaien!

Hoe moet je eigenlijk zaaien, wat zaai je wanneer, wat zaai je eerst binnen op je vensterbank en welke zaden kunnen direct buiten in de koude grond? Dit en nog veel meer leer je tijdens de workshop zaaien die door de zadenbibliotheek wordt gegeven. Leuk om samen met je (klein)kind te doen! Want het zaaien wordt in de praktijk gedaan en wat er is gezaaid mag mee naar huis.

De zadenbibliotheek organiseert weer workshops zaaien in 2019. Via facebook en via de nieuwsbrief worden de data bekend gemaakt.

Voor de groepen 1 tot en met 5 van de basisschool worden zaailessen georganiseerd via andere organisaties. Houdt hiervoor de websites van “Groen doen” en “Pingo en Pet” in de gaten.
Maakt jouw school geen gebruik van deze platforms en wil je de schoolkinderen wel een zaailes aanbieden, neem dan contact met ons op.

Lezing over de zadenbibliotheek

We geven graag informatie over de zadenbibliotheek! Wil je dit in jouw dorp, stad of je vereniging? Neem dan contact met ons op.

In een korte presentatie, van ongeveer een half uur, vertellen we over het ontstaan, nut én NOODZAAK van de zadenbibliotheek.  We kunnen een deel van de zaden meenemen, zodat er meteen geleend, geruild en toegevoegd kan worden.

Wil je met een groep mensen in jullie dorp of stad starten met een eigen zadenbibliotheek? Ook daarover komen we graag praten. Je mag bij de opzet van je/ jullie eigen zadenbieb gebruik maken van onze kennis, logo’s en info.

Belangstelling? Neem contact op met de locatie bij jou in de buurt of mail naar zadenbibliotheek Nederland.

Z

In de onderstaande rubrieken vind je de soorten zaden waar we meer dan 25 zakjes mee kunnen vullen, genoeg om weer uit te lenen. We hebben dus meer soorten zaden dan hier staan beschreven. Het maken van deze pagina’s kost veel tijd, langzaam zal het zich uitbreiden.

Bij bijna elke soort staat nu de tijd van zaaien, bloeien, oogsten enzovoort. Verder staan er een paar foto’s en achtergrond informatie over de plant. Zie je iets vreemds? Laat het ons weten.

Op steeds meer locaties tref je de zadenbibliotheek!