Eetbare tuin aanleggen. Hoe doe je dat??

Begin heel eenvoudig….

Misschien heb je zelfs al een eetbare tuin. Ga eens op safari in je tuin:
stap 1:Zie je paardenbloemen? De bladeren en gele bloemblaadjes kunnen in de salade, dat geldt ook voor hondsdraf blaadjes en de bloemetjes van het driekleurviooltje. Deze eetbare wilde bloemen (vroeger noemden we dat ook wel ontkruiden) geven je salade direct meer smaak.

Stap 2: Als je geen eetbare wilde bloemen vindt in je tuin, kun je, ook nu nog je huidige tuin wat gaan verrijken.
De hele maand oktober kun je op vrijdagmiddag tussen half 2 en 4 uur terecht op de Perma-tuin in Joure voor eetbare planten.We hebben een mooie voorraad aangelegd maar OP=OP

Na aankoop zet je ze in je eigen tuin, dat kan ook gewoon tussen de planten, bomen en struiken die er nu al staan. Natuurlijk kun je ook een speciaal plekje inrichten, een crèche, waar vanuit je volgend jaar de nieuwe aanwinsten kunt verhuizen naar hun definitieve plek.

Ik eet al uit mijn eigen tuin, maar wil graag meer opbrengst. Hoe pak ik dat aan??

Stap 3: Tine of Janet kan langskomen voor een tuinadvies dat bij jou past.. We lopen samen een rondje door jouw tuin en bespreken wat goed gaat, maar vooral  wat je anders wilt, bijv. wat wil je meer eten uit jouw tuin. Tijdens dit bezoek besteden we aandacht aan de vruchtbaarheid van de bodem en geven aan op welke plaatsen in jouw tuin je meer/andere eetbare planten, struiken of bomen kunt planten. Je kunt na dit bezoek direct aan de slag. meer info

Ik wil graag een (deel van) mijn tuin opnieuw gaan inrichten als eetbare tuin. Hoe kan ik daaraan beginnen??

Stap 4: Maak een afspraak met Tine of Janet voor een gratis kennismakingsgesprek.We gaan dan de plek bekijken waar jij graag je voedsel wilt gaan verbouwen. We onderzoeken de bodem en brengen jouw wensen in kaart. Met behulp van deze gegevens maken we een ontwerp van de eetbare tuin die daarbij past. Hoe we precies te werk gaan vind je hier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *