Unieke formule, thuis de theorie, samen de praktijk

Al 10 jaar verzorgen we, Tine en Janet (foto) deze cursus. Dit jaar voor het eerst online. Wie had dat gedacht? Een prachtige e-learning is de vrucht van het bijzondere jaar dat achter ons ligt. Ruim 100 cursisten hebben deze cursus al gevolgd en maakten naar eigen smaak en mogelijkheden hun eigen (moes) tuin. Heb jij ook zin om te beginnen? Lekker naar buiten, genieten van de wind door je haren, vogels horen fluiten en zin om met je handen in de aarde te woelen.

Wat kun je verwachten?

De e-learning bestaat uit 4 modules, met ieder 4 lessen. In deze lessen leer je hoe je biologische groente, fruit en kruiden kunt opkweken in je eigen tuin. Wij gebruiken de methode van de permacultuur. Deze manier is logisch en heel eenvoudig te begrijpen. In deze cursus leren we je stap voor stap leren we je anders kijken naar je omgeving, je huis en tuin.

Daarbij leren we je hoe de Natuur werkt. Bij de uitleg hierover maken we gebruik van foto’s, audio, filmpjes en mooie grappige tekeningen. Iedere module eindigt met een Quiz.

Daarna kun je met de opdracht aan de slag gaan. Er zijn in totaal 4 opdrachten. Als je deze  afgerond hebt, heb je je eigen (moes) tuin(tje) waarin de eerste planten geplant en of gezaaid zijn. Daarna nog even wachten,  en dan kan het smulfeest beginnen!

Bij deze e-learning hoort  een Community. Hier kun je, aan ons en de deelnemers je vragen stellen. Zo sta je er thuis als je met de theorie bezig bent, niet alleen voor.

Deze cursus kun je ook via een App volgen.

Janet en Tine van Roeach

In het kort

  • Thuis theorie
  • Vragen in de Community
  • Praktijk op Perma-tuin blijft mogelijk
  • Opdrachten afgerond, eigen (moes)tuin ingericht

3 mogelijkheden

Deze nieuwe cursus (H)eerlijk moestuinieren kun je volgen in 3 varianten:

  1. Alleen de e-learning, je volgt dan alleen de theorielessen. Een jaar lang heb je toegang tot alle audio, filmpjes, tekeningen en je kunt je vragen stellen in de community. Kosten: 85,-Euro
  2. De e-learning met 2 praktijkdagen op de perma-tuin in Joure. Een jaar lang heb je toegang tot de theorie en op 2 geplande dagen krijg je 5 uren les in de praktijk. Janet en/of Tine verzorgen een programma waarin je leert hoe je de theorie in praktijk brengt. Kosten: 175,-Euro
  3. De e-learning met praktijk op maat. Je hebt een jaar lang toegang tot de theorie. Voor de praktijkervaring die je wilt opdoen maak je met ons een  afspraak. Je bepaalt zelf wat je wilt gaan leren en waar je dat wilt doen. Via deze optie is het bijv. mogelijk om een tuinadvies te combineren met het opdoen van praktijkervaring.                                              Kosten: 85,-Euro en voor maatwerk: aantal uren a 55,-Euro per uur. (we maken op grond van uw wensen een offerte)

We blijven ons ontwikkelen

Het begin is er, we zijn trots op het resultaat. We verbazen ons over de nieuwe mogelijkheden, die we ontdekken, om de theorie uit te leggen. De komende maanden gaan wij verder op ontdekkingsreis. Onze ervaring uitbreiden. Dus: dat beloofd wat.

“Ik weet nu dat onkruiden en insecten  allemaal een nuttige  functie hebben in mijn tuin, daardoor kan ik meer genieten van mijn tuin”
Nicole Hoogwater deelnemer cursus (H)eerlijk moestuinieren

Heb je (klein) kinderen?

Je kunt hen betrekken bij alles wat je gaat leren en doen. De uitleg in de video’s zijn gericht op volwassenen, maar jonge kinderen  begrijpen nog van nature hoe de Natuur werkt. We zien veel Natuurtalenten op basisscholen en in de Perma-tuin. De opdrachten zijn heel geschikt om samen doen. En: wanneer je hen kunt uitleggen wat jij net geleerd hebt, dan heb je de theorie 100% onder de knie.

Dus: ga samen aan de slag en GENIET.

Samen werken aan de toekomst

De kennis en ervaring die je gaat opdoen geeft je de mogelijkheid om een positieve bijdrage te leveren aan de grote problemen van deze tijd. Elke bedreiging kan en kans zijn. Door de klimaatverandering eten wij bijvoorbeeld in de winter de eerlijkste salades. En dit is nog maar een voorbeeld.

Ken jij iemand die graag meer wil eten uit eigen tuin?? Stuur hem/haar een bericht met een linkje van dit nieuwtje. Dank je wel!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *