stoofpeer Saint remy

Hoe snoei je een fruitboom?

Het bodemleven is hét fundament voor een gezonde tuin. Alle bodemdieren, schimmels en bacteriën hebben een rol in het gezond houden van je grond. Ze zorgen er met elkaar voor de je planten en bomen goed kunnen groeien.

Een gezonde tuin begint bij de bodem

Het bodemleven is hét fundament voor een gezonde tuin. Alle bodemdieren, schimmels en bacteriën hebben een rol in het gezond houden van je grond. Ze zorgen er met elkaar voor de je planten en bomen goed kunnen groeien.

Zon, wind en zoet water, belangrijke factoren in je tuin

Je (moes)tuin is een systeem, waarin 3 factoren een belangrijke rol spelen om je tuin tot een succes te maken: zon, wind en zoet water. Als je je tuin eerst goed observeert en nadenkt hoe je die factoren optimaal in kunt zetten, ga je met veel plezier tuinieren en er van genieten. Hier lees je waar je rekening mee kunt houden.

Bezoek onze permacultuurtuin

It giet oan! Onze cursus (H)eerlijk moestuinieren gaat online.

We merken dat nu veel mensen graag uit eigen tuin willen eten. Én dat er vragen zijn over hoe je dat voor elkaar krijgt. Nu is het mogelijk om onze cursus (H)eerlijk moestuinieren online te volgen.Wil je deze aanvullen met praktijklessen, dan kan dat. We plannen praktijkdagen in maar bieden ook praktijk op maat. We hebben voor ieder een passend aanbod.

“Oude” gewassen als vleesvervangers

Mooi artikel waarin bekeken wordt op welke manier “oude” rassen een rol kunnen spelen om vlees ( af en toe) te vervangen door ander (H)eerlijk eten. Met recept!

Artikel Jouregio

Een mooi artikel over Roeach is verschenen in ‘Jouregio’!

Tuinontwerp: eetbare tuin waarin kinderen kunnen spelen

We maakten van een winderige tuin, een beschutte tuin met veel eetbare planten en fruitbomen. Kinderen kunnen hier hun wereld gaan ontdekken en heerlijk spelen. Nieuwsgierig geworden?

Water geven; wanneer wel en niet?

Water geven doe je zo min mogelijk, ook als het droog is. De planten raken er aan gewend als ze regelmatig water krijgen en hun wortels groeien minder.

5 voordelen én 1 nadeel van tuinadvies op afstand

We merken dat nu veel mensen graag uit eigen tuin willen eten. Én dat er vragen zijn over hoe je dat voor elkaar krijgt. Wij geven daarom nu ook advies op afstand. Hoe dit werkt en wat de voor- en nadelen zijn hebben we voor je op een rij gezet.

sinaasappelvetbol

Zelf mezenbollen maken

Elk jaar brengt de perma-tuin in Joure meer op. De telbare aantallen vind je in dit bericht. Daarnaast is er nog ontelbaar veel meer: voor ons oog , voor het bodemleven en voor de dieren in de tuin.