Zo maak je een teeltplan

Snoeien, voorzaaien, verpotten, vogelnestjes schoonmaken, teelplan maken en zaden uitzoeken, genieten van zonnige dagen. Ook in Februari is er van alles te doen in je tuin of balkon

Wat je in februari in je tuin kunt doen

Snoeien, voorzaaien, verpotten, vogelnestjes schoonmaken, teelplan maken en zaden uitzoeken, genieten van zonnige dagen. Ook in Februari is er van alles te doen in je tuin of balkon

Wat je in juli in je tuin kunt doen

In juli heb je je eigen “Tuinesie” vast al gemaakt. Het is genieten, observeren en o ja ook nog dingen doen. Je hebt het werk voor het uitkiezen; zaaien, oogsten, drogen, schoffelen, mulchen noem maar op, het kan allemaal.

Wat je in juni in je tuin kunt doen

In juni is het belangrijk om de aarde van je (moes)-tuin te bedekken met organisch materiaal. Geef alleen water als het echt nodig is. Blijf doorgaan met zaaien, let op de dieven in je tomatenplanten. Oogst dat het een lieve lust is. Uit jou eigen tuin komt het lekkerste eten!

Wat je in mei in je tuin kunt doen

Misschien is het makkelijk om te zeggen wat je niet kunt doen in je tuin in mei, want bijna alles bloeit en groeit en er is van alles te zien, te voelen en te ruiken. Houd wel het weer in de gaten. Sommige planten kunnen pas naar buiten als de ijsheiligen zijn geweest.

Wat je in maart in je tuin kunt doen

Hopelijk heb je je tuinplannen al klaar en kun je lekker aan de slag zodra het weer zich hiervoor leent? Er is al weer genoeg te doen in de tuin, maar het hoeft allemaal nog niet. Zeker omdat jij natuurlijk de voeding…

Wat je in februari kunt doen

Misschien liggen er bij jou ook nog wat zaden die uit hun jasjes of verpakking gehaald moeten worden. Daar is het nu echt de tijd voor!

Als de zaden rijp en droog zijn, kunnen ze uit hun jasjes gehaald worden.

winter

Wat je in januari in de tuin kunt doen.

In januari is de tuin in rust, maar er zijn vaak vorstvrije periodes waarin je wel van alles kunt doen in de tuin. Dit is geen geschikte periode voor grond- en plantwerk. Ook omdat de grond al behoorlijk koud kan…..

Wat je in november in je tuin kunt doen.

In deze periode groeien de planten nauwelijks meer.De voorbereidingen voor de koudere en donkere periode zijn begonnen in de natuur. Zet daarom vorstgevoelige potplanten, zoals bijvoorbeeld de citroenverbena of de vijg, deze maand alvast binnen, op een droge en vorstvrije plek. Als er een vroege vorst komt, dan zijn je planten beschermd!

Wat je in oktober in je tuin kunt doen

Ook al worden de dagen korter, is nog van alles te oogsten en te doen in de tuin. Appels en stoofperen kunnen van de bomen, onkruid verwijderen, de bodem voeden….