Brandnetel in het zonnetje

De brandnetel, een plant waar iedereen voor oppast, omdat ze prikken op de blote huid. Tegelijkertijd is het een hele geneeskrachtige plant waar je, zeker in het voorjaar, veel aan kunt hebben voor je gezondheid. Je hoeft hem niet zelf in je tuin te kweken om er toch lekker van te kunnen genieten, want ze is overal te vinden.

Oerprei in het zonnetje

Oerprei is een vrij onbekende groente. Hij is makkelijk te telen in de biologische moestuin. Je kunt oerprei zaaien maar makkelijker is het om bolletjes te planten. In het voorjaar en de late herfst kun je oerprei oogsten.

Oca in het zonnetje

Oca, geeft niet alleen een eetbaar knolletjes, maar ook het blad kun je eten. Met deze plant staat er iets bijzonders in je sier- of moestuin. Roeach vertelt meer over kweken, oogsten, bewaren en eten.

Zoete aardappel in het zonnetje

Bataat/ zoete aardappel is niet zo makkelijk zelf te kweken, maar het is wel leuk! Roeach vertelt je alles wat je wilt weten. Van stekjes kweken, oogsten, bewaren en tuintips. Natuurlijk met een lekker recept.

Bladmosterd in het zonnetje

Roeach vertelt je hier alles over. Deze smakelijke en winterharde groente smaakt lekker pittig en is een mooie bron van vitamine C in de winter. Natuurlijk met een lekker recept.

Barbarakruid in het zonnetje

Barbarakruid ook wel winterkers genoemd is een vrij onbekend, winterhard kruid. Het smaakt lekker pittig en is een mooie bron van vitamine C in de winter. Natuurlijk met een lekker recept.

Groenlof in het zonnetje

Groenlof is een vrij onbekende groente. Hij is makkelijk te telen in de biologische moestuin. Je kunt deze groente nog in juli zaaien, de oogst is dan vanaf oktober en kan in een milde winter doorgaan tot februari. Groenlof is heel geschikt om stampot mee te maken.

De geschiedenis van Oost-Indische kers

Oost-Indische kers in het zonnetje

Oost-Indische kers een makkelijke eetbare plant, die eigenlijk in elke moestuin een plaatsje verdient. Bloemen, bladeren en zaden zijn eetbaar. Een mooie bijenplant en insectenlokker. Hierdoor beschermt hij menig gewas in de moestuin tegen vraat en plagen.

Koolrabi geschiedenis permatuin roeach

Koolrabi in het zonnetje

Koolrabi koken? Ook lekker! Roeach vertelt je alles wat je wilt weten over deze lekkere knol. Van zaaien, oogsten, bewaren en tuintips. Natuurlijk met een lekker recept.

artisjok in de permatuin van roeach te joure

Artisjok in het zonnetje

Artisjok is een prachtige plant in je tuin. Je kunt deze zelf uit zaad opkweken. Zoek voor deze schoonheid een royale zonnige plek in je tuin. In de zomer zul je genieten van de prachtige bloemen waar hommels aan en af vliegen. In de winter staan op de lange stelen pluizenbollen. Voor menig fotograaf zijn ze een dankbaar onderwerp.